Ny student?

Hvorfor velge LUR?

Lektorutdanning med master i realfag (LUR) er et studie preget av høy faglig kvalitet, og et kjempegodt sosialt miljø. Det å gå på universitetet, med all jobbingen dette innebærer, blir litt mindre skummelt når man har medstudenter å samarbeide med og støtte seg til. Å gå lektorutdanning har blitt mer og mer populært de siste årene, og med en mastergrad innenfor realfag eller fagdidaktikk/pedagogikk, stiller du sterkt i arbeidsmarkedet. Samfunnet har et stort behov for flere realfagslærere, men LUR gir deg også mulighet til å få jobb andre steder enn i skolen. Realfagslektorer kan for eksempel få rådgiver-, forsker- og lederstillinger, så du trenger ikke bekymre deg hvis du tviler på om du egentlig vil bli lærer.

Linjeforeningen

Spanskrøret er linjeforeningen for lektorutdanningen i realfag, og det er vi som planlegger og organiserer det meste av små og store sosiale og faglige arrangementer. Vi er en aktiv linjeforening, som blant annet arrangerer immatrikuleringsball, julebord, Åretur, vårfest, hytteturer, idrettsarrangement, faglige seminar osv. Vi jobber hele for et godt sosialt miljø, og skal gjøre vårt ytterste for å være her for dere – ikke bare i begynnelsen, men også hele veien som student på LUR.

Om studiet

Som LUR‐student får du en unik pakkeløsning. Realfagslektorer fra NTNU har stor faglig kompetanse i tillegg til den praktisk‐pedagogiske kunnskapen. Realfagene tar du på Gløshaugen sammen med studenter fra andre vitenskapelige linjer, mens de pedagogiske fagene tar du på Kalvskinnet sammen med lektorstudentene i språk, historie, geografi, samfunnsfag og idrett (kort fortalt: lektorene på Dragvoll). Linjeforeningen deres, Erudio, og Spanskrøret samarbeider om både faglige og sosiale arrangementer.

For å se når du skal ha de ulike fagene i løpet av studiet, kan du gå inn på

http://www.ntnu.no/studier/mlreal/oppbygging-etter-2013.

Du velger fagkombinasjon i løpet av de første ukene, så hvis du er usikker, har du god tid til å snakke med og få råd av for eksempel eldre studenter eller veiledere som jobber med LUR.

Fadderperioden

I fadderperioden skal fadderne og Spanskrøret gjøre sitt beste for at dere skal bli kjent med Trondheim og hverandre. Det kommer til å bli et ganske tett program med masse moro. Du kan lese mer om fadderperidoen HER!

Det er bare å glede seg! Informasjon om hva som må ordnes til studiestart finner du her:

http://www.ntnu.no/student/studiestart.

Vi oppfordrer deg til å ta en utfordring, engasjere deg, og ta del i det fantastiske miljøet LUR har å by på. Vi gleder oss til å treffe deg, og vi kan love deg en fantastisk studietid!

Lurer du på noe? Send oss gjerne en mail på spanskroret@gmail.no 🙂