Redaksjonen

Redaksjonen har ansvaret for å produsere Spanskrørets avis, Vitnemålet.

Fredrik Aarnes Andersen er Spanskrørets bibliotekar og følgelig Vitnemålets redaktør. Hun har et overordnet ansvar for det redaksjonelle arbeidet og står ansvarlig for alt som blir trykket. Avisen blir vanligvis gitt ut 2-3 ganger i semesteret og inneholder artikler skapt for å informere og underholde Luringer og andre studenter.

Utgivelsen av Vitnemålet er et samlingspunkt for lektorstudentene på Gløshaugen, og hvert nummer blir feiret med kaffe og kaker i og utenfor kontoret til Spanskrøret.

Redaktør - Bibliotekar

Dette er Fredrik! Hvis du ikke vet hvem han er nå, så kommer du til å høre den skjærende latteren hans på id, og du får lyst til å blåse av deg huet. Neida (joda). Per idag går han 2. klasse med matte og fysikk, og er selverklært mester i matematikk. Med overlegen selvtillit gikk han inn til eksamen med store forhåpninger, selvom det gikk, mildt sagt, under gjennomsnittet (mens du leser dette sitter han i en eller annen mørk kjeller og forbereder seg til konteeksamen). Så langt stryket 1 gang første året, og 3 ganger andre året. Let’s go for double digits! Utenom det faglige er hans eneste personlighetstrekk MS, og han er veldig fornøyd med å snylte av de norske skattebetalerne. Hvis du bestemmer deg for å slå av en prat med han, IKKE spør hva han stemmer på. Hint: det er en primærfargene (ikke blå og ikke gul). Alt i alt en “ressurs” for samfunnet..

Komite-medlemmer

Maren Rønningen

"Zzzzzzzzz" lyder det fra første rad i forelesningssalen. Det er Maren som tar seg en lur! Hun drømmer søtt om å få til øvinger, om høyere stipend, og om Irgens såklart. Maren er 20 år, og går sitt første år på lektorutdanning med matte og kjemi som fag. Trives hun? Så som så - det er vel en grunn til at hun ligger der og snorker. Midt i verdens navle vokste syvsoveren opp, mellom trær og flomstore elver på Vinstra i Gudbrandsdalen. Når hun ikke er på skolen finner du henne bak kassa på Lindex, på protest på torget, eller på et nach i Moholt Studentby. Stort mer er det ikke å si om Maren.

Ingrid Darell Holm

Ingrid er selveste stjerna fra Rørvik! Hun går 4. klasse biologi og matematikk som alle andre genier gjør. Ikke bare er hun lynrask med strikkepinnene, men hun har masse meninger som hun synes burde deles med verden; PERFEKT for redaksjonen! Om du leter etter Ingrid er det bare å følge lyden av latteren, men husk å ta med hørselsvern om du skal sitte ved siden av henne på vors. På fritiden liker Ingrid å høre på topp 50 Norge og å planlegge store jubileum for spanskrøret! I tillegg har Ingrid kjæreste, beklager boys and girls; fingra av fatet!

Daniel Phan

Daniel kommer fra Norges navle, altså Drammen. 20 åringer pleier å loke rundt id-arealet mens han later som han driver med skolearbeid. Han går førsteklasse matte og kjemi, der man kan se han helt knust etter kjemi-lab på mandager. Det er ikke vits å drikke presse han siden før du har sjansen så har Daniel allerede drukket seg dritings etter noen enheter (han er skikkelig lightweight 😊), morsomt å se det tomatrøde trynet hans til tider. Som oftest finner du han på id-arealet eller hjemme og sweatgamer/ser på anime.

Mats Lie Kardash

Mats er en snart 20-år gammel Bærums-gutt som går første året matte og fysikk. I hans egne ord, er han et spesialtilfelle for både godt og vondt. Han mener selv at han har en mulig udiagnosert ASD-tilfelle (autisme). Han er en du kan ha en samtale om bokstavelig talt hva som helst med (bare plis ikke gi han alt av ansvaret i å føre samtalen. Hans sosiale evner er evner er manglende til tider). Han er veldig glad i å dele sine meninger, men er livredd for å mansplain’e på grunn av årevis av gaslighting fra storesøster om nemlig dette (jeg har aldri mansplain’et i mitt liv). Han er litt over-gjennomsnittlig interessert i politisk ekstremisme, så derfor er han naturligvis glad i amerikansk politikk. Mange synes det er rart at han kan mer om geopolitiske relasjoner enn det han kan om norsk politikk, men for Mats, er dette hans reality-TV.

Amalie Vassbotn

Amalie kommer fra selveste perlen av Sunnmøre, Volda, og sliter seg for tiden gjennom sitt 4. år med biologi, matte og engelsk! Jenta takler ikke tanken på fritid, og bruker all tid på verv, fest og jobb, men klager når hun ikke har tid til å sette seg ned for å se på mesternes mester en fredags kveld. Ellers er hun på en eller annen måte alltid syk, og elsker alt som innbærer grafisk design!!! (Skulle kanskje bytta studie?)

Teo Moura

Spanskrøret sitt nr.1 mobbeoffer. Han kommer fra østkanten i Oslo, men hele hans livshistorie motsier dette. Bro gikk på Elvebakken. Uansett "koser" han seg i 2.klasse med Matte og IT. Han liker jo noe nerdete ting og det er litt kult, men kulest er at morra hans jobber i NRK. For et bedre bilde sjekk webkom.

Simon Lindås Marthinsen

Møt Simon. Han er fra sjølvaste grunnlovsbygda Eidsvoll! Men hvis du planlegger å spørre han mer om Eidsvoll, vær forberedt på et to timers langt foredrag om hvordan hjemstedet er «selve krybben for norsk demokrati». Per i dag går Simon 2.klasse kjemi & biologi og bruker hvert eneste levende sekund på å gråte over hvor overkompliserte labrapportene i organisk er. Er du heldig møter du han på id, hvor det som oftest går i knusktørre pappa-vitser og sarkasme hefra til evigheten. Dette er en fyr som valgte kjemi kun for å leve opp til drømmen om å bli som sitt forbilde, Walter White.

Andrea Tofte

Andrea syns selv hun er en veldig morsom og lavterskel jente fra Levanger (bare 1 time unna trondheim!!). Hun går 4 klasse og er fylt med masse dumme meninger om absolutt alt og med en stor kjærlighet for unødvendlig informasjon har hun masse (minimalt) å bidra med i redaksjonen <3 om du lurer på hvor du finner henne, så lurer hun på akkurat det samme. Her snakker vi rimelig lite kontroll og masse kaos:)

Sten Høitomt

Her kommer det en du kanskje ikke har sett om du er nå. I motsetning til oss i andre og oppover som fort fikk nok av han, har vår kjære Sten vist seg lite i det siste. Han er derimot fortsatt med i redaksjonen og skal dermed ha en tekst her. Bøyer du deg langt nok ned i gangen ser du han kanskje gå forbi en gang i ny og ne og da er det bare å ta opp et annet samtaleemne enn hva han tweetet 20. Juli 2023, så går det nok bra.

Borghild Fremstad

Borghild er ulikt de andre førstisene langt fra snart 20 år, men går matte og fysikk så hun er omringet med andre i hennes situasjon (ikke egentlig, er bare i overkant mange 04’ere) . Nikommafem mil nordover, litt vest og oppover ligger Helland, en liten gård midt ute i skogen. Kort sagt kommer hun fra bygda, Bjugn. På grunn av dette høres det ofte ut som hun har slag, så de færreste forstår henne uansett hvor mye hun snakker med dem. Oppveksten i skogen har også ført til at hun har mange “interessante” historier å komme med.

Andreas Røen

Andreas e fra måkenes by, Stavanger (jille!), og går 2. klasse biologi og kjemi. Andreas e ein snodig sjel med urovekkende talenter, hans røst hadde satt de fleste soprananene i buret. Han e og ein sterk benekter av ryktene om hans autisme (han e ikje diagnostisert, men fleire autister har kalt han autist). Andreas har fleire hobbyer; blant aent å bruke skremmende mye penger på instrumenter han spille 1 gang før han kjøpe et nytt. Mye e mystisk med denne karen, men hans kjære forhold te gin & tonic kan utnyttas for å penetrera redet som e hans skalle.