Redaksjonen

Redaksjonen har ansvaret for å produsere Spanskrørets avis, Vitnemålet.

Aurora Seville Jessen er Spanskrørets bibliotekar og følgelig Vitnemålets redaktør. Hun har et overordnet ansvar for det redaksjonelle arbeidet og står ansvarlig for alt som blir trykket. Avisen blir vanligvis gitt ut 2-3 ganger i semesteret og inneholder artikler skapt for å informere og underholde Luringer og andre studenter.

Utgivelsen av Vitnemålet er et samlingspunkt for lektorstudentene på Gløshaugen, og hvert nummer blir feiret med kaffe og kaker i og utenfor kontoret til Spanskrøret.

Redaktør - Bibliotekar

Aurora er ifølge seg selv en veldig morsom jente fra Bærum. Hun går 2.klasse biologi og matte, men sier selv at hun hater matematikk. Jevnlig. Hun er svært direkte, og holder ikke tilbake om hun er uenig i noe. Aurora kan likevel være varm og god, og er flink til å se andre. Ikke la deg lure av at hun virker kald til tider, det er ikke sjeldent hun gråter av “Hver gang vi møtes”. Aurora er også selverklært pessimist og har en liste på telefonen over ting hun hater, samt et notat hvor hun har planlagt sin egen begravelse. Likevel er det ikke sjeldent man hører Auroras hese kols-latter på ID-arealet, og hun står alltid for god stemning i helgene.

Komite-medlemmer

Amalie Vassbotn

Amalie kommer fra selveste perlen av Sunnmøre, Volda, og sliter seg for tiden gjennom sitt tredje år med biologi, matte og engelsk! Jenta takler ikke tanken på fritid, og bruker all tid på verv, fest og jobb, men klager når hun ikke har tid til å sette seg ned for å se på mesternes mester en fredags kveld. Ellers er hun på en eller annen måte alltid syk, og elsker alt som innbærer grafisk design!!! (Skulle kanskje bytta studie?)

Erle Reiten Almåsbakk

Erle er solstråla fra Ranheim og går 3. klasse kjemi og biologi. Og er ifølge seg selv et helt ålreit menneske. I tillegg har Erle en rekke talenter som blant annet; hekling av buckethatt, shotting av minttu og et helt rått talent innenfor bowling. Erle kan lett kjennes igjen på bakgrunn av hennes varme latter og avhengighet av nesespray. Om du er på leting etter Erle kan en tur innom kontoret være en god start, hvor hun ofte befinner seg for å unngå skolearbeid. Erle har dessuten masse gode meninger som blant annet; «det er teit å synes ting er teit» og «det er slitsomt å være syk». Ut ifra dette er det bare å glede seg til hennes bidrag til Redaksjonen!

Ida Hein

Ida er en 20 år gammel jente fra Moss, hovedsakelig tar ansvar for horoskopene i Vitnemålet. Må du passe deg ekstra for vitaminbjørner neste uke, eller kanskje du er i ferd med å miste din aller beste venstre sokk? Ingen grunn til bekymring, she has (nesten, i hvert fall) got you covered. På papiret går hun fortsatt 2. klasse med matte og kjemi, men når sjansen byr seg er planen å flykte fra Gløshaugen for evig tid, for å heller kunne bli grunnskolelærer (du vet: der matten fortsatt innebærer tall og sånt..). Ellers bruker hun stort sett dagene på å forberede seg på pensjonisttilværelsen, med ukentlige aktiviteter som å danse swing, strikking, sying og å passe på plantene sine. “Dreper du planten min, så dreper jeg deg” (Hein, 2022)

Abisanth Rajamohan

Han heter Abisanth i folkeregisteret, men alle kaller han for Abi siden han ikke alltid snakker sant;) Abi er 21 år gammel og kommer fra den østlige delen av Oslo. Denne råtassen her er sosial og trenger å få utløp for dette hvert sekund på skolen, så det blir naturligvis ikke tid til noe skole. Han går første klasse matte/bio, og selv om dette ikke prioriteres i det hele tatt, står han likevel (overraskende nok) i de fleste fag! Abi liker å være med på det som skjer, og stiller på det han kan av sosiale arrangementer. Han sier aldri nei til en god fest, og stiller alltid med god stemning (og mer drikke enn han tåler);) Selv om det ikke er sikkert han kommer til å få skrevet noe som helst til Vitnemålet, stiller han med nok godt humør og energi til å gjøre seg fortjent til en plass i komiteen;)

Cecilie Skouen Pettersen

Cecilie er den merkelige idioten fra Bærum og går 3. klasse biologi og matte. Hun kan kanskje ikke lese eller bruke korrekt gramatikkene. Men hun holder jo aldri skjeft så andre kan kanskje skrive ned det hun sier eller korektur lese tekstenne før de publisereres? Hun er like blind som en person som har synsstyrke -4.50, og like rastløs som en person med ADHD. Kanskje det er en forklaring på lese- og skrive vanskene hennes? I tillegg har hun store vansker med å skille skj, kj, ski og sj- lyder, så det er bare å glede seg! Likevel prøver hun alltid sitt beste, og sprer masse glede og irritasjon rundt seg. Om du ikke ser Cecilie er hun mest sannsynlig alle andre steder enn der hun burde være. Og om du vil imponere henne kan du uttale Skouen korrekt

Ingrid Darell Holm

Ingrid er selveste stjerna fra Rørvik! Hun går 3. klasse biologi og matematikk som alle andre genier gjør. Ikke bare er hun lynrask med strikkepinnene, men hun har masse meninger som hun synes burde deles med verden; PERFEKT for redaksjonen! Om du leter etter Ingrid er det bare å følge lyden av latteren, men husk å ta med hørselsvern om du skal sitte ved siden av henne på vors. På fritiden liker Ingrid å høre på topp 50 Norge og å planlegge store jubileum for spanskrøret! I tillegg har Ingrid kjæreste, beklager boys and girls; fingra av fatet!

Olav Magnus Knutsen

Olav er 23 år gammel og fra Mjøsas hovedstad, Gjøvik. Han går i 2.klasse med retningen matte/fysikk. Det er mye som ikke stemmer helt med Olav. Han sier for eksempel at han tidligere har jobbet på CERN, men har enda ikke bestått eksamen i mekanisk fysikk. En annen oppsiktsvekkende observasjon er at han tilsynelatende snakker østlandsk helt frem til telefonen ringer fra foreldrene, da legger han om til en rogalandsdialekt ingen fra Rogaland vil ta eierskap over.

Ferdinand Tomek Marnburg

Ferdinand “Gira” Marnburg (23) AKA vitnemålets far/daddy, har vært diagnostisert med vervmani i snart 7 år. Han ble faktisk ferdig med lektorutdanningen sin i vår, men er på ingen måte ferdig med Redaksjonen! I disse dager har Ferdinand nådd et nytt toppunkt i vervmani med fast jobb/verv i Velferdstinget! De fleste kildene antar at han fikk vervmanien i førsteklasse, da han tilbrakte søvnløse netter med vår kjære linjeforeningsavis. Dette har ikke endret seg med årene. De klassiske symptomene på vervmani er konting, over gjennomsnittlig høyt koffeininntak, manglende evne på å si nei og en tendens til å vise unaturlig mye engasjement. Til tross for diagnosen har han på en eller annen måte klart å komme seg gjennom studiet på normert tid. Ferdinand har for lengst tatt på seg ansvaret i kampanjen mot ferdigmat og kommer stadig med nye matartikler i serien “Gastronomisk Gira”!

Fredrik Aarnes Andersen

Dette er Fredrik! Hvis du ikke vet hvem han er nå, så kommer du til å høre den skjærende latteren hans på id, og du får lyst til å blåse av deg huet. Neida (joda). Per idag går han 1. klasse med matte og fysikk, og er selverklært mester i matematikk. Med overlegen selvtillit gikk han inn til eksamen med store forhåpninger, selvom det gikk, mildt sagt, under gjennomsnittet (mens du leser dette sitter han i en eller annen mørk kjeller og forbereder seg til konteeksamen). Utenom det faglige er hans eneste personlighetstrekk MS, og han er veldig fornøyd med å snylte av de norske skattebetalerne. Hvis du bestemmer deg for å slå av en prat med han, IKKE spør hva han stemmer på. Hint: det er en primærfargene (ikke blå og ikke gul). Alt i alt en “ressurs” for samfunnet.

Mia Moe

Mia er en litt av en gladlaks! Hun er fra Fredrikstad og går matte og biologi i første klasse. Når hun ikke koker løsningsforslag (som hun sliter med å forstå), liker hun å trene på Sit treningssenter eller henger på samf. For Mia er glad i en god fest, og hun er ikke fremmed for å danse og synge høylytt på byen! Har du en dårlig dag, er det bare å gå til Mia, for hun er omtenksom og har alltid et smil på LUR <3 Hvis Mia ikke hadde studert lektor hadde hun nok gått medisin, for Mia er ekspert på å diagnostisere seg med alle slags sykdommer. For å ikke nevne alle, er slag, magesår, brystkreft, nøtteallergi og hårtap bare noen av sykdommene som Mia har påvist på seg selv første semester. Etter ei litta tur innom legevakta bekrefter de, som alltid, at hun er frisk som en fisk (heldigvis). Så dersom du føler deg syk, vet du hvor du kan gå for “gode” medisinske råd!

Mariken Gjernes

Mariken er en sprudlende 21 år gammel jente fra Oslo. Hun tar matte og biologi, og sliter seg gjennom begge to. Denne dama er over gjennomsnittet interessert i norske tv-programmer, og ser på alt fra Debatten til Farmen. Hun er også en stor fan av norske kjendiser, og er ikke fremmed for å ta bilder med dem om hun møter på noen. Mariken har også en liste på mobilen hennes med hvordan hun kan komme i kontakt med kjendiser, via, via, via andre som er bekjente til noen som kjenner en kjendis. Hun er ellers veldig positiv med godt humør (bortsett fra om morgenen). Mariken tror også at hun er en veldig god rådgiver, og elsker å hjelpe andre med små og store livsproblemer. Dessverre blir tipsene hennes sjeldent brukt:(

Hedda Madsen

Førstis matte og It. Har litt dårlig tid, kyss og klem, god helg<33(sjekk fadderkom for mer info)

Morten Nygård

Møt Morten, en kontinuerlig på, av og til 1-1, sjeldent deriverbar, noen ganger veldefinert og strengt voksende funksjon fra Sandnessjøen. Når han ikke slapper av i Laplace-verdenen finner du han mest sannsynlig på side 117 i Rottman, hvor han jobber med å utvikle en tan på sitt likbleike legeme. Han er kjent på gata kun ved navnet 50 Cent. Ikke tro dette navnet har noen korrelasjon med hans over middels egenskaper til å rappe. Navnets opphav kommer faktisk fra hans gamle tendens til å bestå bare 50 proCent av sine eksamener og til ingen tid ha mer enn en halv dollar på konto. Han «studerer» engelsk på Dragvoll og er i verdenseliten av ekstremsporten “komme seg gjennom et masterstudium med minst mulig innsats”.

Simon Lindås Marthinsen

Møt Simon. Han er fra sjølvaste grunnlovsbygda Eidsvoll! Men hvis du planlegger å spørre han mer om Eidsvoll, vær forberedt på et to timers langt foredrag om hvordan hjemstedet er «selve krybben for norsk demokrati». Per i dag går Simon 1.klasse kjemi & biologi og bruker hvert eneste levende sekund på å gråte over hvor overkompliserte labrapportene i organisk er. Er du heldig møter du han på id, hvor det som oftest går i knusktørre pappa-vitser og sarkasme hefra til evigheten. Dette er en fyr som valgte kjemi kun for å leve opp til drømmen om å bli som sitt forbilde, Walter White.

Andrea Tofte

Andrea syns selv hun er en veldig morsom og lavterskel jente fra Levanger (bare 1 time unna trondheim!!). Hun går 3 klasse og er fylt med masse dumme meninger om absolutt alt og med en stor kjærlighet for unødvendlig informasjon har hun masse (minimalt) å bidra med i redaksjonen <3 om du lurer på hvor du finner henne, så lurer hun på akkurat det samme. Her snakker vi rimelig lite kontroll og masse kaos:)

Thea Torgerhagen

Ikke la deg lure av bildet, Thea er ikke trønder, men en lattermild hamarsing som nå lever sine glade studentdager med et kosthold bestående av Pepsi Max og glutenfrie brødskiver. Thea går første klasse matematikk og informatikk, noe som kanskje er overraskende for flere ettersom hun aldri hadde vært borti informatikk før hun begynte på gløs, der hun forøvrig er veldig god venn med de som jobber på IDI (lang historie). Thea er ei snill, omtenksom og ærlig jente, og ikke redd for å si det hun mener (med mindre hun er i et rom med flertall av folk hun ikke kjenner selvfølgelig). Avhengig av humøret den dagen lever hun i en livslang kamp enten for eller i mot krøllene sine, og med tidenes kanskje mest høylytte latter blir hun enda lettere å kjenne igjen. Apropos å kjenne igjen folk, så er sjansen stor for at hun kjenner noen du også kjenner. Du er herved advart!

Lisa Jensen

Hils på Lisa! Lisa Kommer fra selvæste ræggærbyn Halden og har forvirret seg opp til Trondheim for å bli den beste versjonen av seg selv som matte- og biologilærer. Førstisen har gjennom sin lur-karriere såvidt møtt opp på et par 8.15 forelesninger, noe som kan ha en følge av sin kjærlighet for DT-torsdag, tirsdagsquiz eller rett og slett tiktok. Lisa er snill, morsom, pen, smart og har masse å komme med til sin favoritt komite; redaksjonen<333