Redaksjonen

Redaksjonen har ansvaret for å produsere Spanskrørets avis, Vitnemålet.

Olav Magnus Knutsen er Spanskrørets bibliotekar og følgelig Vitnemålets redaktør. Han har et overordnet ansvar for det redaksjonelle arbeidet og står ansvarlig for alt som blir trykket. Avisen blir vanligvis gitt ut 2-3 ganger i semesteret og inneholder artikler skapt for å informere og underholde Luringer og andre studenter.

Utgivelsen av Vitnemålet er et samlingspunkt for lektorstudentene på Gløshaugen, og hvert nummer blir feiret med kaffe og kaker i og utenfor kontoret til Spanskrøret.

Redaktør - Bibliotekar

Olav er 24 år gammel og fra Mjøsas hovedstad, Gjøvik. Han går i 3.klasse med retningen matte/fysikk. Det er mye som ikke stemmer helt med Olav. Han sier for eksempel at han tidligere har jobbet på CERN, men har enda ikke bestått eksamen i mekanisk fysikk. En annen oppsiktsvekkende observasjon er at han tilsynelatende snakker østlandsk helt frem til telefonen ringer fra foreldrene, da legger han om til en rogalandsdialekt ingen fra Rogaland vil ta eierskap over.

En tredje urovekkende karakteristikk hos Olav er at han anser seg selv som blond til tross for at han er tydelig brunette. Om det handler om fargeblindhet, eller fornektelse er det ingen som vet. Kanskje Olav bare har dårlig selvinnsikt? Det nekter han i hvert fall selv for, men spør du han hvilken personlighet han har fra 16personalities.com, kommer han til å si at han må ta testen på nytt. Det forrige forsøket stemte overhodet ikke overens med hans egne oppfatning av seg selv. Og ikke de 4 forsøkene før det heller. En ting det ikke er tvil om er i alle fall at Olav er en morsom, og fin fyr som sprer mye glede rundt seg. Olav er kanskje litt sær, men det er en del av sjarmen og det er umulig å ikke være en fan.

Komite-medlemmer

Amalie Vassbotn

Amalie kjeme fra sjølvaste sunnmøre og e i ferd me å slite sej igjøna sitt tredje år med matte, biologi og engelsk! med sine fleire verv, ekstra fag, 2 jobba og sjuke FOMO, sku du tru du sjeldent sku finne ho sittandes sjåande på serie. Men neida!! Her e prokrastineringa alltid første pri<3 Og dinne jenta elska spanskrøret meir enn ho elska sej sjølv. sjølv om det ikkje skal so mykje til for å gjer..

Aurora Seville Jessen

Aurora er ifølge seg selv en veldig morsom jente fra Bærum. Hun går 2.klasse biologi og matte, men sier selv at hun hater matematikk. Jevnlig. Hun er svært direkte, og holder ikke tilbake om hun er uenig i noe. Aurora kan likevel være varm og god, og er flink til å se andre. Ikke la deg lure av at hun virker kald til tider, det er ikke sjeldent hun gråter av “Hver gang vi møtes”. Aurora er også selverklært pessimist og har en liste på telefonen over ting hun hater, samt et notat hvor hun har planlagt sin egen begravelse. Likevel er det ikke sjeldent man hører Auroras hese kols-latter på ID-arealet, og hun står alltid for god stemning i helgene.

Abisanth Rajamohan

Abisanth Rajamohan eller abi som han faktisk heter, er 20 år fra selveste hovedstaden Oslo. Abi er veldig sosial og trenger å få utløp for dette hvert sekund på skolen, så det blir naturligvis ikke tid til noe skole. Han går andre klasse matte/bio, og selv om dette ikke prioriteres i det hele tatt, står han likevel (overraskende nok) i de fleste fag!

Abi liker å være med på det som skjer, og stiller på det han kan av sosiale arrangementer. Han sier aldri nei til en god fest, og stiller alltid med god stemning (og mer drikke enn han tåler);) Abi er veldig lett å like, og en fyr man fort blir glad i, til tross for at han er veldig fjern til tider, og trenger bekreftelse på “om du synes jeg er rar” på hver fest. Han er en god venn for alle som er så heldige å få bli kjent med han, og passer alltid på at alle kommer seg trygt hjem. Selv om det ikke er sikkert han kommer til å få skrevet noe som helst til Vitnemålet, stiller han med nok godt humør og energi til å gjøre seg fortjent til en plass i komiteen;)

Thomas Agentoft Eggen

Thomas har ”nylig” (hvis du anser juli som nylig) skaffet seg kattepus. For tiden er det lite annet som får like mye oppmerksomhet som pusekatten. I år kan du forvente en tekst eller tjue om livet med katt, og fordelene og ulempenesom kommer med.

Avbildet: Thomas (t.h.) med dobbelthake og ubarbert “skjegg” og Atlas (t.v.) i en av sine mer behagelige positurer, tyggende på et stykke gulost.

Lasse Sagnes Tomsson

Lasse er ein 20 år gamal LURing ifrå Steigen. Han går 2. klasse matematikk og fysikk. Motivert av draumen om å få betalt for å tvinga folk til å høyra han prata. Du finn han oftast djupt inni språkbøker. Der nøyter han uteljeleg mange timar slik at han får teke i bruk sitt store talent for å utsetja arbeid og gjera det i siste liten (sjå denne teksten til dømes). Ingen veit per dags dato korleis han klarar å få gjort alt han skal. Generelt er han ei ja-menneskje som prøver å vera med på det meste.

Ferdinand Tomek Marnburg

Ferdinand “Gira” Marnburg (23) AKA vitnemålets far/daddy, har vært diagnostisert med vervmani i snart 7 år. Han ble faktisk ferdig med lektorutdanningen sin i vår, men er på ingen måte ferdig med Redaksjonen! I disse dager har Ferdinand nådd et nytt toppunkt i vervmani med fast jobb/verv i Velferdstinget! De fleste kildene antar at han fikk vervmanien i førsteklasse, da han tilbrakte søvnløse netter med vår kjære linjeforeningsavis. Dette har ikke endret seg med årene. De klassiske symptomene på vervmani er konting, over gjennomsnittlig høyt koffeininntak, manglende evne på å si nei og en tendens til å vise unaturlig mye engasjement. Til tross for diagnosen har han på en eller annen måte klart å komme seg gjennom studiet på normert tid. Ferdinand har for lengst tatt på seg ansvaret i kampanjen mot ferdigmat og kommer stadig med nye matartikler i serien “Gastronomisk Gira”!

Ida Hein

Ida er ei pratsom og imøtekommende jente som går 2. klasse matte og kjemi. Hun virker kanskje anstendig og fornuftig ved første møte, men bak fasaden finnes det ei jente med en stor forkjærlighet for huskestativ, og med manglende retningssans.»Unnskyld» er hennes mest brukte ord, og hun bruker fritiden på å instruere zumba. Alt i alt, Ida er veldig trivelig, selv om hun er fra Moss.

Viggo Skarby

Dette er Viggo, ein glad lofotværing i 5. klasse på LUR. For tida skriv han master i informatikkdidaktikk, balanserer to deltidsjobbar og klatrar i tide og utide. Sidan han er i siste semester bestemte guten seg for å maksimere den sosiale kvota i Spanskrøret. Han meldte seg like så greitt inn i tre komitear. Lenge leve Spanky <3

Som nynorskentusiast og med konsentrasjonsevna til ein distré chihuahua, er målet til Viggo å auke nynorskkvota og å innføre aktivitetsside i Vitnemålet.


Håkon Lillebo

Håkon er en trivelig, 23-år gammel 2. klassing fra Hamar (det stedet med det dyre stupetårnet). Han studerer matematikk og kjemi. Håkon er bedre kjent som ‘the YouTube-connoisseur’ da han bruker alt for mye av dagen sin til å anbefale videoer til andre. Han er utdannet mediegrafiker og drømmer om å bli en lærer med fine powerpoints.

Sten (I monitor) Høitomt

Sten er en koselig type som går 1. klasse matte og it. Sten gjør ofte mye rart og har en sær skrivestil (ref. kullgruppa 22). Som anti-nynorskentusiast med allergi mot sidemål koser Sten seg med akkurat den mengden nynorsk man kan finne i vitnemålet per nå. 

Elida Haugan

Dette er Elida, ei trivelig bygdejente fra en av Sunnmøres bortgjemte fjorder. Hun har med årene forvillet seg helt til bartebyen og her har hun funnet seg godt til rette i 5. klasse med fagkombinasjonen biologi og matte. Hun hater orddelingsfeil og elsker knusktørre vitser, satire og god stemning. Meget gode forutsetninger for å være med i Spanskrørets koseligste komité med andre ord.

Talha Tariq

Møt Talha, AKA kosebamsen, AKA muslimen, AKA grønnsaken, AKA tall i flertall. Han går i en blanding av 3. til 5. klasse, med hovedfag matematikk, andrefag fysikk og opprykk i diverse. Denne gledessprederen har alltid et smil og en klem på lager, så hvis du føler deg nedfor er det bare å ta kontakt.

Bendik Løvlie

Bendik er en koselig og varm Arendals-gutt som går 5. klasse matematikk (med fysikk). Denne gutten er i sitt ess når han har et kreativt prosjekt å holde på med, enten det er musikk, korsang, tekstskriving, eller hans nye lidenskap: grafisk design av Vitnemålet. Bendik stiller seg likegyldig til ting som betyr noe, slik som politikk, men er uforholdsmessig opphengt i ubetydelige ting, slik som Gløshaugens toalettfasiliteter, jazzmusikk, luer som ikke tildekker ørene, bruer i Trondheim (samt hvilken bru som er best), og ikke-fungerende interaktiv gatekunst. Han prøver litt for hardt å kopiere sitt store litterære idol, Are Kalvø.

Morten Nygård

Møt Morten, en kontinuerlig på, av og til 1-1, sjeldent deriverbar, noen ganger veldefinert og strengt voksende funksjon fra Sandnessjøen. Når han ikke slapper av i Laplace-verdenen finner du han mest sannsynlig på side 117 i Rottman, hvor han jobber med å utvikle en tan på sitt likbleike legeme. 

Han er kjent på gata kun ved navnet 50 Cent. Ikke tro dette navnet har noen korrelasjon med hans over middels egenskaper til å rappe. Navnets opphav kommer faktisk fra hans gamle tendens til å bestå bare 50 proCent av sine eksamener og til ingen tid ha mer enn en halv dollar på konto. Han «studerer» fysikk og matte i 5. klasse, og konkurrer samtidig i øverste divisjon av ekstremsporten “komme seg gjennom et masterstudium med minst mulig innsats”.

Maharan Thiru

Maharan går 3. klasse matte og kjemi, og er en dialektforvirra spiller fra Lørenskog. Han er søt og smakfull, og går derfor under navnet bruntsukker.  En saftig gutt med tørr humor.  Han tar seg selv mye mindre høytidelig enn det ser ut som. Maha har også en vakker sangstemme som han ikke er sjenert med å vise fram. En annen kvalitet denne mannen besitter er hans tørre vitser og ordspill! Er du tvilende? Forklar han hva man kaller gelé med sjokoladesmak…

Didrik Nohre Lønvik

Didrik er 21 år gammel, kommer fra Inderøy og går i 2.klasse Matte og fysikk. Etter å ha rotet seg vekk på østlandet i tre år er trønderen nå endelig tilbake i kjente trakter. Han har gikk to år i Delta før han fant ut at det var lærer han ønsket å bli, og Spanskrøret ble naturligvis hans nye hjem. Som medlem av redaksjonen gjør han alt han kan for å skrive interessante artikler for Luringer, og prøver stadig å få lurt inn så mye LaTeX-kode som overhode mulig.