Redaksjonen

Redaksjonen er en komité som har ansvar for å produsere Spanskrørets avis, Vitnemålet. Morten Nygård er Spanskrørets bibliotekar og dermed Vitnemålets redaktør. Han har et overordnet ansvar for det redaksjonelle arbeidet og står ansvarlig for alt som blir trykket. Avisen blir vanligvis gitt ut 3 ganger i semesteret og har per dags dato et opplag på 125 aviser. Utgivelsen av Vitnemålet er et samlingspunkt for lektorstudentene på Gløshaugen, og hvert nummer blir feiret med kaffe og kaker i og utenfor kontoret til Spanskrøret.

Redaktør

Møt Morten, en kontinuerlig på, av og til 1-1, sjeldent deriverbar, noen ganger veldefinert og strengt voksende funksjon fra Sandnessjøen. Når han ikke slapper av i Laplace-verdenen finner du han mest sannsynlig på side 117 i Rottman, hvor han jobber med å utvikle en tan på sitt likbleike legeme. Morten har tatt på seg styrevervet som Bibliotekar for Spanskrøret, noe han er meget fornøyd med. Han driver for tiden også med sitt andre år på studiet med (hvis ikke det kom tydelig nok frem tidligere i teksten) fagene matte og fysikk. I tillegg til dette bruker han mye tid på sitt andre verv, nemlig å få Kråkeluren til å se fin ut utad (det er en stor jobb)!

Morten Nygård

Medlemmer i redaksjonen

Siri Eskeland

Siri Eskeland

Siri, 4. klasse biologi og kjemi, er redaksjonens poet og nødrimekspert. Til stort sett hver utgave levere hun er dikt av enten høyere eller lavere kvalitet. Hun mestrer en sjanger innen poesi, og gjør få forsøk på å lære flere.

Sveinung Hansen Seltveit

Sveinung Hansen Seltveit

Sveinung er ein triveleg gut frå Rauland som går i 3. klasse på fysmat. Han er med som redaksjonens eiga nynorskekspert og om han ikkje er å finne må du berre leite på trikken. Han er ein sprudlande kar som blomstrar på LUR som ein BLÅVEIS.

Eivind Sundfør

Eivind Sundfør

Kjernekaren Sundfør går 4. klasse kjemi og biologi og er Vitnemålets nye sportsjournalist. Eivind er aktiv i flere av spanskrørets idretter, og spiller blant annet både for fotballen og innebandyen. Selv om han er sundfør er han ikke ufør, og er en alle tiders inklusjon i Redaksjonen.

Ninni Maria Unneberg

Ninni Maria Unneberg

Ninni er en veldig glad jente som går matte-kjemi (2.klasse) og har en tendens til å være litt overalt – spesielt der det er høy kosefaktor! Av den grunn har a klart å ramle inn i Redkasjonen. Der ser hun frem til å teste ut ting, dra på hjemmebesøk, ta litt bilder og muligens få noen av de trllionene av ord som kommer ut av munnen hennes ned på papiret. Lurer du på hvor Ninni er, anbefales det å se på kontoret.

Eirik Berg

Eirik Berg

Eirik går 4. klasse matte og kjemi, og fra det berømte stedet Kyrksæterøra, men meg bekjent er han ikke noen nær venn av herr Krekar. I følge Eiriks facebookstatus fra juni 2011 er Tucker & Dale vs. Evil den artigste filmen han vet om. Eirik er, som trøndere flest, både jovial og riktig så grei, og har alltid en kjemivits og kok på lur!

Aksel Kirknes

Aksel Kirknes

Med 15 studiepoeng i matte under beltet kommer denne karen til å sparke sokkene av deg samtidig som han bombarderer deg med spørsmål som; «Kok?» og «Har du sett den nye Jumanji-filmen?»  Han går forøvrig 3. året IT/Matte og trives godt med det!

Tore-André Øverby

Tore-André Øverby

Tore-André går 3. klasse matte og kjemi. Han har en lidenskap for naturen, og jobber gjerne ute i åkeren om sommeren. Tore trives også godt blant kråkene. For å sjarmere damene lærer Tore seg fransk, og twitrer flittig. Sjekk ut @toretass1.

Rolf Klokkerengen

Rolf Klokkerengen

Rolf går 4.klasse kjemi og biologi, med hovedfag kjemi, og kommer fra Alvdal. Han synes at linjeforeningsaviser er alltid like gøy å lese, og har veldig lyst til å bidra til at vår egen, Vitnemålet, blir best mulig! Han kommer til å bidra med tekster fra Kråkeluren, Realfagskjelleren og Innebandy først og fremst, men er utrolig flink til å teste ut ting også!

Oskar Andreas Olsen

Oskar Andreas Olsen

Dette er Oskar ”Osker” Olsen. Han er glad i laks og läsk, gjerne extra läsk. Han sitter i redaksjonen og er inne i mitt 5. år på studiet. Osker er x 2 -kjellerkontakt for Spanskrøret, også kalt Vaktmester, men er still going stronk. Hovedinteressene hans er Dart, Formel 1 og en god whiskey, for øyeblikket har han én flaske Lagavulin og to flasker Ardbeg, og en tom Oban :’(. Han er ekspert på følgende drinker; Dahls (både glass og boks), Vodka & RedBull, Gin & Tonic.

Viggo Skarby

Viggo Skarby

Viggo er en ekte Lofottorsk som studerer IT og matematikk i tredje klasse. Han er glad i å synge sammen med LURveleven og å danse i Naborevyen. Han liker også å teste ulike ting for Redaksjonen.

Ferdinand Tomek Marnburg

Ferdinand Tomek Marnburg

Denne mannen her er Ferdinand «Gira» Marnburg. Han er for øyeblikket på sitt fjerde år på master i kont med hovedfag matematikk og fysikk. I første klasse møtte Ferdinand på sin store kjærlighet: Vitnemålet! Helt siden den første søvnløse kvelden de tilbrakte sammen har han viet sin tid til avisa. Kjærligheten brenner enda sterkt og som Redaksjonens nye gastronomiske ekspert vil han fortsette å gi sin tid til sin kjære.

Eirin Haugsvær Monsen

Eirin Haugsvær Monsen

Eirin går 3. klasse matte og kjemi. Hun er en artig jente, som alltid har en kommentar på lur (pun intended). Til tross for hennes etternavn, har hun ingen relasjon til overlevelsesekspert Lars Monsen. Likevel har hun overlevd så langt!

Eirik Runshaug

Eirik Runshaug

Eirik går 3. året fysikk og matematikk. I tillegg til å være i kjelleren, er han også kontorsjef i Spanskrørets styre. Han er glad i øl, men gi han en lambo så sitter du der i 10 minutter. Kjent for sin høye stemme etter en halv øl er han vanskelig å overse (-høre?) på fest.

Nan Amalie Videng

Nan Amalie Videng

Nan Amalie går i 5. klasse matte og fysikk. Hun kommer heldigvis ikke fra Drammen, men fra Lier. Hun er svært glad i hunder, og litt i folk. Hun har et lite øye for å løse kryssord, og håper hun kan bidra på denne fronten i Vitnemålet. Hun har også en svært framifrå kjæreste!

Per Sebastian Alnes-Svae

Per Sebastian Alnes-Svae

Per går 3. klasse fysikk og matte, men brenner for idrett, noe han håper å bringe inn i Vitnemålets skarpe rampelys.

Stian Nygård

Stian Nygård

Stian går 3. klasse matte/fysikk, og er fra Sandnessjøen! Han er alltid i godt humør og en virkelig fin fyr å bli kjent med. Han liker å spille gitar og er veldig glad å se på film, da spesielt Star Wars ((selverklært superfan)) Hvis du noen gang skulle være på leting etter Stian, frykt ikke han er nok på nærmeste konsert!

Hanne Naglestad

Hanne Naglestad

Hanne er ei skikkelig glad sørlending som har vært med i redaksjonen siden 2015, så man kan vell trygt kalle henne en veteran. Hun går 5. klasse biologi og kjemi, og fritiden bruker hun på å stille spørsmål som «vil du ha pose? Og kvittering?» på bunnpris.

Maren Elgsaas Jensen

Maren Elgsaas Jensen

Maren går 4. klasse biologi og kjemi, med fordypning i marinbiologi. Etter et år i Indre Troms lovde hun seg selv å aldri mer fryse (dessverre er dette overraskende vanskelig i Trondheim) I tillegg til å være med i redaksjonen, er hun Vaktmester i Realfagskjelleren.

Elida Kristine Engseth

Elida Kristine Engseth

Elida går 2. klasse matte og biologi og er en ekte bygdejente. Likevel trives hun godt i byen som den husmora hun er. Har du spørsmål om strikking eller baking er du på rett sted, og med årsstudium i fransk har hun også språkkunnskaper på lur. Sitter nok og ler av et dårlig ordspill eller en knusktørr vits et sted.

Christer Borgedal Øyen

Christer Borgedal Øyen

Christer går Matte og Fysikk i andre klasse. Ved siden av spanskrøret spilles det saksofon i studentorkester og jazzband. Geeker på alt som fins, fra Ringenes Herre til brettspill!!!

Talha Tariq

Talha Tariq

Hvis du sliter med å uttale navnet hans så kan du tenke på tall i flertall, “Talla”. Nå som du kan navnet hans kan vi gå videre med introduksjonen. Talha går retning matte/fysikk, halvveis i 2.klasse og halvveis i 3.klasse, noe som fører til at han blir dritten i midten. Som dritten i midten har man mye ansvar, først og fremst må man være brun (han er egentlig ikke så brun), men ikke for mye, men heller ikke for lite. som dritten i midten så må man være unik, ikke som alle andre. Så da velger han å ikke sprenge meg selv.