Kull 20 - Berlin

Under ser dere en oppsummering av det faglige opplegget vi hadde i Berlin. Det faglige opplegget var 5 av de syv dagene vi var der, så vi lærte mye, men vi fikk også mye fritid i helgen og på ettermiddagene til hva enn man ville gjøre 😉 skroll ned for erfaringsskriv og bildegalleri!

Dag 1

Den første dagen besøkte vi den norske ambassaden, hvor vi fikk en omvisning både i den norske ambassaden og de andre nordiske ambassadene. Vi hadde også gleden av å snakke med ambassaderåd og spesialutsending for forskning og utdanning. Samtalene inkluderte temaer som tysk-norsk samarbeid og utdanningsmuligheter i Tyskland. Senere på dagen besøkte vi Felix Mendelssohn Bartholdy videregående skole (FMB), hvor vi fikk innsyn i hvordan norske utvekslingsstudenter opplevde skolegang i Tyskland. Vi hadde også en interessant samtale med en norsk-lærer ved skolen, som forklarte forskjeller i undervisningsmetoder mellom Norge og Tyskland. Dette var et besøk vi alle satte stor pris på.

Dag 2

Neste dag besøkte vi det tekniske universitetet og deltok på et foredrag fra MATH+ Berlin Mathematics Research Center. Her fikk vi innsikt i deres arbeid, spesielt deres innsats for å øke matematisk engasjement i skolen. Vi fikk også en omvisning i universitetets ulike 3D-labs og en teoretisk forklaring på hvordan de benyttes og hva de brukes til. I tillegg dro på det tekniske museum og utforsket litt av hvert!

 

Dag 3

Senere på ekskursjonen besøkte vi Sachsenhausen, hvor vi hadde en guidet tur gjennom hele konsentrasjonsleiren. Selv om dette kanskje ikke var direkte relevant for realfagsstudiene våre, opplevde vi likevel besøket som viktig og verdifullt. Videre dro vi og så på minnesmerket for drepte jøder.

Dag 4

Vi besøkte også Phorms videregående skole, hvor vi hadde muligheten til å snakke med tyske privatskoleelever. Denne skolen var annerledes enn FMB, og vi kunne sammenligne erfaringene vi gjorde oss og det vi hørte fra realfagsstudenter og lærere ved begge skolene. Vi fikk også etablert god kontakt med ansatte og rektor, som viste interesse for samarbeid og muligheter for utenlandspraksis ved denne skolen – noe flere av oss syntes var veldig interessant. Videre spredte vi oss til ulike museum hvor vi valgte det som var mest interessant for realfuagsspesialiseringene til hver enkelt student. Vi besøkte blant annet Naturkunde, Futurum og Botanisk hage.

Dag 5

Siste dag med faglig opplegg tilbrakte vi på Lange Nacht der Wissenschaften, hvor det ble arrangert ulike realfaglige foredrag og show rundt om i Berlin. Her kunne vi i klassen, på grunn av ulike fagretninger, melde oss på det som interesserte oss mest innenfor egne fagfelt (Fysikk, biologi, kjemi, IT, matte).

 

Bildegalleri

Velkommen!

Registrering og innlogging er fremdeles under arbeid, og det er ikke mulig å benytte de enda! :)

Logg inn

Ny? Registrer deg her!

Fornavn *
Etternavn *
NTNU-Brukernavn *
NTNU-Epostadresse (@stud.ntnu.no) *

E-posten må ende med @stud.ntnu.no

Passord *
Bekreft passord *
Bevis at du er en realfagslektor, og ikke en robot. Hva er 2+2=? *